Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Directeur Udo Groen verlegt accenten

Sinds 1 augustus heeft Wigo4it een interim-directeur: Udo Groen. Totdat het bestuur een nieuwe, vaste directeur gekozen heeft, houdt hij het roer vast. Maar dat niet alleen: waar nodig zal hij eraan draaien en gas geven. Groen: “De organisatie mag niet stilstaan. We staan voor veranderingen en die wil ik duurzaam doorvoeren.”

Waarom ben je de uitdaging aangegaan?

“Toen de vraag kwam om interim-directeur te worden, kende ik Wigo4it alleen van naam. Ik verdiepte me in de organisatie en wat me aantrok, is dat alle inhoud uit mijn vorige functies hier samenkomt: ICT, sociale zekerheid en gemeenten. Daarnaast heeft Wigo4it een unieke positie, relatief dicht op gemeenten. Dat maakt het werk soms ingewikkeld, maar het leidt ook tot een bepaalde levendigheid en energie die me aantrok. En het bevalt me het heel goed. Er heerst hier een open cultuur en er is veel onderling contact.”

“We zitten als Wigo4it in een spannende tijd: we zijn druk bezig met grote vernieuwingen. De G4 is gestart met een innovatieprogramma waarvan wij de realisatie partner zijn. Ook gaan we ons meer richten op procesontwerp. Dat betekent dat we aan de voorkant, samen met gemeenten het proces faciliteren. Onze omgeving vraagt dat van ons.

Waar richt je je de komende tijd op?

 “Ik wil een slinger geven aan de organisatie, zodat zij in beweging blijft. Maar die verandering moet wel duurzaam zijn. Die moet niet van mij afhankelijk zijn, maar verankerd worden in de organisatie zodat de nieuwe, vaste directeur van Wigo4it er mee verder kan. Daarom betrek ik veel mensen bij deze veranderingen.

Welk profiel moet de nieuwe directeur van Wigo4it hebben?

“In ieder geval moet het iemand zijn die drie tot vijf jaar wil blijven. De organisatie heeft straks continuïteit nodig. Verder moet hij of zij zowel sterk zijn in de breedte als in de diepte. Wigo4it beweegt zich op een ingewikkeld speelveld, door de intensieve samenwerking met gemeenten en leveranciers. Daarom is die breedte belangrijk. Maar de directeur moet ook contact kunnen maken op de inhoud en o.a. de ICT snappen. Het wordt niet makkelijk om zo’n duizendpoot te vinden, maar ze zijn er wel. En dat die snel gevonden wordt, is alleen maar in het belang van Wigo4it.”

 

terug naar overzicht