Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel,Coöperatie,Film

De praktijk van samen organiseren in de G4

Op 5 april verzorgden G4/Wigo4it een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Bekijk het filmpje over de workshop en kom meer te weten over hoe de G4 en Wigo4it samen organiseren in de praktijk.

Kijkje in de keuken

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, de G4, werken al bijna tien jaar samen op het gebied van informatievoorziening binnen het Sociaal Domein. Dit doen ze op basis van gelijkwaardigheid. Maar hoe werkt het dan als niemand de baas is? Udo Groen en Johan Boomgaardt gaven een kijkje in de keuken van de processen in de G4. Hoe lopen die processen, wat werkt goed en waar schuurt het? Wat maakt het verschil in houding en gedrag om in zo’n samenwerking succesvol te zijn?

Een schuursponsje?

De workshop startte met het uitdelen van de metafoor voor de samenwerking: een schuursponsje. Omdat samenwerken gaat over glanzen en schuren. Dat vindt plaats op verschillende onderdelen, omdat er tussen de gemeenten verschillen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van organisatie, besluitvorming, euro’s, volwassenheid en tempo.

Wat is er nodig?

Udo legde uit dat Wigo4it en de G4 starten met een duidelijke, gemeenschappelijke visie, een bedrijfsinformatieplan en een duidelijke governance. "Daarnaast zijn er instrumenten nodig om verschillen te overbruggen. Bijvoorbeeld door met elkaar duidelijk te zijn waar de afwijkingen zitten. Een heel belangrijk onderdeel daarin is effectieve interpersoonlijke samenwerking. Dat laatste maakt wat ons betreft het grote verschil!"

Transformatie

Johan: "We komen vanuit een samenwerking die heel technisch was ingestoken. We hebben als Wigo4it en G4 een enorme transformatie doorgemaakt. En feitelijk is heel Nederland met die beweging bezig dus we hebben heel veel te delen. En dat willen we ook graag, daarom is het goed dat we hier gezamenlijk staan."

Wat vond het publiek ervan?

De reacties van het publiek waren enthousiast. Vooral het interpersoonlijke contact sprak aan. "Investeren in samenwerking door op persoonsniveau de klik te vinden en niet alleen op instrumenteel niveau."

Ook geïnteresseerd in ons verhaal over samenwerking? Neem contact met ons op via communicatie@wigo4it.nl

 

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Wigo4it. Volg ons ook op Twitter.

Tags: Actueel
Hoe gaat Wigo4it om met datacenterbeheer

In de beginjaren van Wigo4it deden we ons datacenterbeheer zelf. In 2014 was het tijd voor een professionaliseringsslag. Sindsdien werken we samen met een professioneel datacenter. Lees er meer over in deze Referentiecase van Dataplace.

lees meer
Tags: Actueel,Directie
Kom naar onze workshop tijdens congres Samen Organiseren van VNG/KING

Op 5 april verzorgen we een workshop op het congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren van VNG/KING. Wil je meer weten over de praktijk van samen organiseren in de G4? Kom naar onze workshop van 12.30-13.20, locatie De Fabrique in Maarssen/Utrecht zaal Havenmeester.

 

lees meer
Tags: Actueel,Domein Zorg,Onderscheiding
Wigo4it neemt Groene Vink in ontvangst

Wigo4it ontvangt deze erkenning omdat de software die is opgeleverd voor het project Zorg voldoet aan de nieuwste standaard van informatie-uitwisseling.

lees meer