Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering

Blog: Standaardisatie is een must

stadsbeeld-waarin-standaarden-zichtbaar-zijn-gemaakt-zoals-jpg-en-https

Directeur Larissa Zegveld blogt dit keer in iBestuur over standaardisatie.
"De vaste lezers van mijn blog weten inmiddels waarvoor ik sta: een slimme, begrijpelijke en toegankelijk e-overheid, één waar het voor iedereen plezierig toeven is. In verschillende functies probeer ik daar een bijdrage aan te leveren. In de eerste plaats natuurlijk als directeur van Wigo4it, maar daarnaast ook als ambassadeur van Oefenen.nl en van Gebruiker Centraal. Alle drie dragen zij op hun eigen wijze bij aan de zelfredzaamheid van burgers in de digitale samenleving.

Sinds een kleine maand mag ik mij ook voorzitter van het Forum Standaardisatie noemen. Ook in deze hoedanigheid zal ik mij inzetten om waar mogelijk hindernissen op te ruimen die een maatschappelijk relevante digitale overheid in de weg staan.

Forum wat?, vroeg menigeen die ik op de hoogte bracht van deze eervolle benoeming. Het is zaak om het Forum meer bekendheid te geven buiten de wereld van de informatievoorziening. Een tweede aantekening is dat het gebruik van standaarden door de overheid ook van groot belang is voor burgers. Zou het niet mooi zijn als zij daar meer dan nu profijt van trekken?"

Lees haar volledige blog op iBestuur. Reacties zijn welkom!


Afbeelding: Forum Standaardisatie

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,digitalisering
Op naar Nederland 2.0

Werk als overheid samen met experts, geïnteresseerde burgers en met bedrijven. Stap uit de ivoren toren. Wees transparant en handel op basis van vertrouwen

lees meer
Tags: applicatiebeheer,burger centraal,edison,gebruiker centraal,gemeentelijke samenwerking
Kwetsbare burgers moeten op ons kunnen vertrouwen

Als Applicatiebeheerder bij Wigo4it zorg ik ervoor dat kwetsbare burgers onze applicaties probleemloos kunnen gebruiken.

lees meer
Tags: burger centraal,common ground,digitaal ontmoetingsplein,digitalisering,informatiesamenleving
Blog Nieuw ecosysteem

Een nieuw jaar, een nieuw decennium. Wat gaat dat ons brengen? De digitale revolutie dendert onverminderd voort. Het is niet onverstandig daarop voorbereid te zijn, zelfs al weten we niet precies waarop.

lees meer