Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering

Blog: Standaardisatie is een must

stadsbeeld-waarin-standaarden-zichtbaar-zijn-gemaakt-zoals-jpg-en-https

Directeur Larissa Zegveld blogt dit keer in iBestuur over standaardisatie.
"De vaste lezers van mijn blog weten inmiddels waarvoor ik sta: een slimme, begrijpelijke en toegankelijk e-overheid, één waar het voor iedereen plezierig toeven is. In verschillende functies probeer ik daar een bijdrage aan te leveren. In de eerste plaats natuurlijk als directeur van Wigo4it, maar daarnaast ook als ambassadeur van Oefenen.nl en van Gebruiker Centraal. Alle drie dragen zij op hun eigen wijze bij aan de zelfredzaamheid van burgers in de digitale samenleving.

Sinds een kleine maand mag ik mij ook voorzitter van het Forum Standaardisatie noemen. Ook in deze hoedanigheid zal ik mij inzetten om waar mogelijk hindernissen op te ruimen die een maatschappelijk relevante digitale overheid in de weg staan.

Forum wat?, vroeg menigeen die ik op de hoogte bracht van deze eervolle benoeming. Het is zaak om het Forum meer bekendheid te geven buiten de wereld van de informatievoorziening. Een tweede aantekening is dat het gebruik van standaarden door de overheid ook van groot belang is voor burgers. Zou het niet mooi zijn als zij daar meer dan nu profijt van trekken?"

Lees haar volledige blog op iBestuur. Reacties zijn welkom!


Afbeelding: Forum Standaardisatie

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,gegevensuitwisseling,gemeentelijke dienstverlening ,sociaal domein
Denk vanuit mensen, niet vanuit instituten

Bij Wigo4it werken we aan nieuwe vormen van dienstverlening, zoals via apps en webportalen. Maurits onderhoudt contact met de gemeenten en zorgt ervoor dat hun wensen goed geformuleerd en geprioriteerd worden. We vroegen hem naar zijn Wigo4it-verhaal.

lees meer
Tags: drempelvrij,geldmaat,standaardisatie,standaardisering,toegankelijkheid
Een terug- en vooruitblik op toegankelijkheid

Als het gaat om (digitale) toegankelijkheid is een van de lastige punten dat medewerkers van organisaties en bedrijven vaak niet weten hoe zij in hun rol kunnen bijdragen. Volgens Larissa Zegveld moeten medewerkers standaard aan toegankelijkheid denken en zo ook werken. Daarbij kan het helpen om een kijkje ‘in de keuken’ van andere organisaties te nemen.

lees meer
Tags: leesvaardigheid,standaardisering,toegankelijkheid,ux
Samen aan de slag voor een inclusieve, toegankelijke overheid

Dat de ‘Week van de Toegankelijkheid’ geen overbodig luxe is, blijkt uit de cijfers. In Nederland zijn er circa vier (!) miljoen mensen onvoldoende digitaal vaardig. Tijd voor actie, vindt Larissa Zegveld, voorzitter van Forum Standaardisatie. en algemeen directeur bij Wigo4it.

lees meer