Nieuws, Kennis en Visie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering

Blog: @overheid.nl

mensen-op-straat

Directeur Larissa Zegveld blogt dit keer in iBestuur over herkenbare overheids-urls. Burgers zouden daarmee erg geholpen zijn. Een herkenbare url maakt direct duidelijk of je al dan niet te maken hebt met een officiële overheidsorganisatie, één die veilig en betrouwbaar is.

Begin deze maand berichtte de Volkskrant over de kosten van de naamswijziging van enkele ministeries. Mij viel vooral een korte passage in het artikel op waarin een niet nader aangeduide betrokkene stelt dat het ‘een zegen zou zijn als alle ministeries zouden overstappen naar één e-mailextensie: @rijksoverheid.nl’. Een tijdrovende en kostbare klus, met in elk geval als groot voordeel dat bij nieuwe naamswijzigingen de e-mailadressen niet hoeven worden aangepast.

Uiteraard juich ik dit voorstel toe. ‘Standaardisatie is een must’, was niet voor niets de kop boven mijn vorige blog. Maar wat mij betreft is de overgang naar één e-mailextensie slechts een eerste stap. Ik zou graag zou willen pleiten voor standaarden waarvan ook burgers profijt trekken. Te vaak nog is het voor burgers onduidelijk of zij al dan niet te maken hebben met een officiële overheidsorganisatie, met alle vervelende gevolgen vandien.

Lees het volledige blog op iBestuur

terug naar overzicht
Gerelateerd Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van het sociaal domein en informatievoorziening.

Tags: domein zorg,standaardisering
Wigo4it ontvangt Groene Vink voor iStandaarden

Wigo4it ontvangt deze waardering omdat de software die is opgeleverd voor het verstrekken van zorg, voldoet aan de nieuwste standaard van informatie-uitwisseling, de iStandaarden.

lees meer
Tags: burger centraal,larissa zegveld,standaardisering
Blog: Standaardisatie is een must

'Het gebruik van standaarden door de overheid is ook van groot belang voor burgers.'

lees meer
Tags: coöperatie,ICT,larissa zegveld
Heldinnen vind je in de ICT!

De ICT wereld is lange tijd gezien als een echte mannenwereld. Bij Wigo4it zien we dat anders. Een gemengde werkvloer, met mannen en vrouwen, zorgt voor productievere teams die meer plezier hebben in hun werk.

lees meer