Continuiteit van dienstverlening

Goed datacenterbeheer is het fundament van onze ICT infrastructuur en dus onze dienstverlening.

Datacenterbeheer

Een kwetsbare groep in onze samenleving is afhankelijk van verschillende uitkeringen. Uitkeringen die onder andere via de applicaties van Wigo4it worden vertrekt. Het is dus van groot belang dat de dienstverlening van Wigo4it en data van de G4 met de grootste zorg worden beheerd.

Een goed datacenter beheer is het fundament van onze ICT infrastructuur. De data en dienstverlening van Wigo4it worden professioneel beheerd in twee verschillende datacentra. Die verzorgen de stroom, beveiliging, connectiviteit en koeling. Daar is voldoende ruimte beschikbaar voor alle hardware, ook als er een uitbreiding of upgrade nodig is.

24/7 Monitoring

De Wigo4it medewerkers van het team Technisch beheer richten zich op het operationeel beheer van alle apparatuur en de monitoring. Zij controleren de servers en overige apparatuur. Mocht er een probleem zijn, dan is er altijd iemand beschikbaar en snel ter plaatse.

Uitwijktest

Om de continuiteit van dienstverlening te garanderen voert Wigo4it regelmatig een uitwijktest uit. Hiermee tonen we aan dat we in staat zijn om de productie van de G4 te borgen, mocht het primaire datacenter vanwege een calamiteit niet meer bruikbaar zijn. Op dat moment neemt het tweede datacenter alle activiteit over en blijft de dienstverlening draaien.